Gyurcsány Feri taxit hajt

Gyurcsány Ferenc szerint olyan pártok szereznek többséget az európai parlamenti (EP-) választáson, amelyek élesen szemben állnak a szorosabban együttműködő Európával, és ezzel a választás "igazi történelmi jelentősége sajnos eldőlt".
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, EP-listavezetője ezt vasárnap mondta újságíróknak, miután leadta szavazatát Budapesten.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, nincs jelentősége, hogy melyik párt lesz a második az EP-választáson, és annak sem, hol végeznek a "fiatalabb balközép pártok".

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a villanyautót, a "Feri taxit" vezeti - Bruzák Noémi / MTI

A DK elnöke kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, főpolgármester-jelöltje levélben kezdeményezte, hogy a jövő héten kezdjenek el egymással tárgyalni az ősszel esedékes önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Megjegyezte, hogy szerinte az Együtt-PM is kapott ilyen levelet. Gyurcsány Ferenc közölte, a következő napokban informális konzultáció kezdődhet az együttműködésről Budapesten és más településeken. Annak van értelme, hogy a több mint 140, a tízezret meghaladó lakosú településen érdemi együttműködés legyen - mondta. Június végén már tájékoztatást adhatnak az együttműködésről - tette hozzá.

A volt szocialista kormányfő feleségével érkezett szavazni a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolába. Amúgy pedig egy villanyautóval mutatkozott a város egyes pontjain, azít ígérte, bárkit elvisz a Feri Taxival szavazni, ha erre kérik. Képünkön a Feri Taxi látható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.