Gyurcsány: A két mandátum nagy siker lenne

Mérsékelt optimizmussal, de a parlamenti választásokhoz képest sokkal derülátóbban várja a Demokratikus Koalíció az EP-választás eredményeit.
Bár Gyurcsány Ferenc pártelnök, aki kevéssel este kilenc után érkezett a DK választási központjába, azt mondta, neki nem az MSZP és az Együtt-PM, hanem a Fidesz és a KDNP az ellenfele. A párt aktivistái jószerével csak a két baloldali párt eredményeit vetik össze a DK-ra leadott voksok számával.
Teknős Miklós / Népszabadság

- Több helyen megvertük az MSZP-t, volt olyan hely, ahol a Fidesz és a Jobbik mögött a DK a harmadik - mondogatták az utcán kis papírcetlikkel a kezükben sétálva a telefonon friss hírekre vadászó aktivisták.

A pártelnök, mintha csak hűteni próbálta volna emberei 10-11 százalékos választási eredményt prognosztizáló, olykor már tényként elkönyvelő várakozásait, rögtönzött sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy a párt eredeti várakozása szerint egy mandátum a kötelező, kettő a siker, három mandátum az Európai Parlamentben kész csoda lenne.

Gyurcsány ugyanakkor óvott attól, hogy bárki túlértékelje a baloldali pártok EP-választáson eggymással szemben elért eredményét. Ezeknek majd az önkormányzati választások előtt lesz jelentőségük. Mert abban viszont mindenkinek biztosnak kell lennie, szögezte le Gyurcsány, hogy "ha le akarjuk váltani Budapest főpolgármesterét, ha nyerni akarunk a kerületekben és a tízezer főnél több lelket számláló városokban, össze kell fognunk."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.