Győztek Iványiék, visszakozott a hatalom

Elmaradt a mára ígért hatalmi birtokbavétel a Magyar Evangéliumi Testvéközösség (MET) által fönntartott felsődobszai általános iskolában és gimnáziumban: az intézményben több száz diák, szülő és pedagógus előtt Iványi Gábor lelkész, a MET vezetője bejelentette, hogy megkapták a működési engedélyt.

Amint arról beszámoltunk, az iskola fönntartóival a helyi önkormányzat és a Klik azt közölte, hogy a most kezdődő tanévtől nem működtethetik az intézményt.

Iványi Gábor erre bejelentette: sem a felsődobszai önkormányzatnak, sem a Kliknek nincsen joghatósága az egyházi intézmény fölött, így az iskolát nem hagyják el.

Mára, a tervezett birtokbavétel napjára hirdettek családi napot, ahol Iványi ismertette a borsodi kormányhivatal döntését, miszerint működési engedélyt kapnak a következő tanévre is.

Tudósítónk kérdésére, miszerint miért visszakozott a hatalom, Iványi Gábor azt felelte: a döntés praktikus olvasata szerint nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, de az is lehet, hogy belátták: a MET a végsőkig elszánt, s nem hagyja elveszíteni az iskolát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.