Győri igazgató a pedagógus kar élén

A szombaton megalakult Nemzeti Pedagógus Kar Horváth Pétert választotta elnökévé. "Azt szeretném, hogy ne azért vegyenek részt a kollégák a munkánkban, mert kötelező a részvétel", nyilatkozta portálunknak az elnök.

Horváth Péter a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatójaként került a testület élére.

Horváth Péter a különböző statisztikák, mutatók szerint az ország egyik legjobb középiskolájának, a győri Révai gimnáziumnak az igazgatója. Matematika-fizika szakos tanár. Rendkívül népszerű a diákok körében, a közösségi oldalakon "a leglazább pedagógusként"  és "hatalmas figuraként" jellemzik a tanulók.

Tavaly a diákok kérésére azzal népszerűsítette a Révai-bált és az iskola facebook-oldalát, hogy egymillió lájkot kért 19 éves kora óta viselt szakálla levágásáért.

Az egymillió ugyan nem jött össze, de rengetegen szavaztak rá.

Kérdés, hogy a közvetlenségével is tekintélyt szerzett tanár miként tudja viselni a most neki szavazott szerepet. A hír hallatán megkérdezett győri pedagógusok szerint van rá esély, hogy Horváth Péter vezetésével ez a testület nem a kormány engedelmes kiszolgálója lesz.

A választás után Horváth Péternek felidéztük Kunhalmi Ágnes szocialista politikus ma délelőtt elmondott véleményét, miszerint ez a kar a kormány engedelmes tárgyalópartnere lesz.

- Nemcsak Kunhalmi Ágnes gondolja most így, hanem nagyon sok, más pedagógus is - ismerte el Horváth Péter. - Bízom benne, hogy  munkánkkal és eredményekkel tudunk rácáfolni a jelenleg kétségtelenül érzékelhető gyanakvásra.

Saját motivációjáról szólva úgy fogalmazott: felmértem, hogy ha akarok tenni valamit az oktatásügyért, akkor ebben az új szervezetben van rá esély és cselekvési tér. Kizárólag akkor, ha a pedagógusok nagy része is így gondolja, s hajlandó erre a közös munkára.

Horváth Péter szerint is rokonszenvesebb - bár kevésbé hatékony - volna, ha önkéntes alapon szerveződne a kar, hiszen "az én korosztályomat sokszor késztették arra, hogy különböző szervezetekbe belépjen."

Az 52 éves győri igazgatót egyébként 106-an szavazták meg elnöknek a 116-ból.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.