Győr megtelt, parkolóházat kell építeni

Győrött nem lehet parkolni. A belváros mellett a mélygarázsok – melyek létét sokat vitatták – némi akciót követően teljesen megteltek. Leginkább csak gyalog lehet közlekedni.a városban.


Győrött elkerülhetetlen, hogy valami megoldást találjanak a parkolásra. Enélkül az idegenforgalom is megbénul. Advent idején még nagyobb a zsúfoltság. A város azt tervezi, hogy a már meglévő Duna-kapui mélygarázs és a parkolóházak mellett újabb létesítményt épít. Ennek helyszínéül a régóta nem működő Petőfi ifjúsági házat szemelték ki. Ez a nagy múltú, mára teljesen lerobban épület azonban az ötvenes-hatvanas nemzedék életének a része, erős a nosztalgia, s bár senki semmire nem használják, ragaszkodnak hozzá.

A jelek szerint azonban a nagy többség nyomására parkolóházat építenek az ifjúsági házra vagy helyére, mégpedig Borkai Zsolt ígérete szerint egy igen attraktív épületben gondolkodnak. Ezzel megoldanák a parkolási hiányosságokat, s funkciót kapna az elhanyagolt ifjúsági ház is, melynek kulturális feladatait átvette a megyétől kapott, nemrég korszerűsített Bartók Béla Művelődési Központ

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.