Gyöngyszemek Orbán Ráhel szakdolgozatából

„A Balaton Sound fesztivál egy 4 napos rendezvény, ahol a fesztiválozók 24 órán keresztül folyamatosan bulizhatnak.”

A szakdolgozatot a Bors vette elő, az apropó pedig az volt, hogy a napokban derült ki, Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya, Ráhel oktató lesz a Corvinus Egyetemen. A lap emlékeztet, hogy az érintett egyetelmi karon tízezer forintot lehet keresni egy 45 perces tan­órával. Mivel hetente két előadást, kéthetente pedig gyakorlati órát tart, bruttó százezer forintot kaphat havonta a miniszterelnök lánya munkájáért. (Igaz, e számítás szerint Orbán Ráhel csak 45 perces órákat ad, míg a felsőoktatású intézményekben jellemzően 90 perces előadásokat tartanak.)

Ami Orbán Ráhel szakdolgozatát illeti, az a „Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése a Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül" címet viseli. A munka írója szerint „A Sziget fesztivált az teszi különlegessé, hogy egy fővárosban kerül megrendezésre, és a fesztivál valóban egy szigeten van." A Bors által válaszott másik idézet szerint: „Kreatív megoldást alkalmaztak a hőség ellen és a kellemetlen szagok terjedése ellen is. Felismerték a mezőgazdasági eszközök fesztiválokon való alkalmazásának lehetőségét. Ilyen innováció volt például a vizet spriccelő ventillátor, amely nagy sikert aratott a fesztiválozók körében, egyébként a mezőgazdaságban csirketelepek hűtésére szolgál az eszköz."

De kiderül a műből az is – és ez már a mi gyűjtésünk –, hogy mitől is fesztivál egy fesztival, különösen a Balaton Sound. „A Balaton Sound fesztivál egy 4 napos rendezvény, ahol a fesztiválozók 24 órán keresztül folyamatosan bulizhatnak.”

Orbán Ráhel ezzel a szakdolgozattal egyébként első díjat nyert a Magyar Turizmus Zrt. „Az év turisztikai témájú szakdolgozata" című pályázatán. Az újszerű témaválasztás kategóriájának a győztese volt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.