Gyömrői botrány: a kormánypártok sem bíznak polgármesterükben

Vállalhatatlannak tartja polgármestere ügyeit a Fidesz és a KDNP gyömrői szervezete. A kormánypártok felszólították Gyenes Leventét, tisztázza magát a napokban kirobban drogbotrányban, vagy haladéktalanul távozzon a közéletből.

A lépésre az Index szerint azt követően került sor, hogy a múlt héten a Blikk bizarr fotókat közölt Gyömrő első emberéről. Ezeken Gyenes teljesen meztelenül látható, amint valamilyen fehér port szív fel egy nő meztelen testéről, továbbá egy kis tükkörről.

A Fidesz- és KDNP-szervezetek ultimátumszerűen szólítják fel a polgármestert: két héten belül tisztázza magát a kábítószer-ügyben, addig is függessze fel városvezetői tevékenységét.

A közleményt kiadók egyúttal azt is szeretnék, ha Hodruszky Lajos alpolgármester rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezné, amelyen a képviselők név szerinti bizalmi szavazással döntenének a polgármester sorsáról. Amennyiben elmarasztalnák Gyenest, úgy az önkormányzati választásokig helyettese irányítaná Gyömrőt.

Amint arra a közlemény is utal, a helyi kedélyeket nem először borzolják fel Gyenes Levente ügyei. A kormánypártok megfogalmazása szerint a polgármester "a város kárára strómancégek segítségével érdekpolitizálást folytat". Emellett, mint arról lapunk is beszámolt, neve felmerült egy bűnhálózatban üzemelő számlagyár feltételezett résztvevőjeként (az ügyészi vádiratban 7. rendű vádlottként), 2012-ben pedig a Magyar Narancs szellőztette meg, hogy a gyömrői polgármester esetleg nem jogszerűen használja a doktori címet.

Gyenes mindenesetre kategorikusan tagadja, hogy droggal élt volna. Közlése szerint laptopját ellopták, és bár azon valóban lehettek régi, öt évvel ezelőtt készült meztelen képek, ha kábítószer is szerepel azokon, akkor mindenképpen manipulálta valaki a fotókat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.