Gyógyszeradományt kaptak a karitatív szervezetek a Béres Alapítványtól

Nyolcvanmillió forint értékű gyógyszeradományt adott át szerdán a legnagyobb országos karitatív szervezetek vezetőinek a Béres Alapítvány elnöke.

Béres Klára a rákellenes küzdelem február 4-i világnapjához kapcsolódva adta át az adományt, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a daganatos betegségek elleni küzdelemre és a megelőzés fontosságára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

A magyar népesség megbetegedési és halálozási statisztikái az elmúlt évtizedekben nem mutattak számottevő javulást, bizonyos daganatos betegségek előfordulási gyakorisága folyamatosan nőtt: 2014-ben a Magyarországon elhunytak 26 százaléka halt meg rosszindulatú daganat következtében, míg ez az arány 1990-ben 21 százalék volt a KSH adatai szerint - olvasható a közleményben.

Az adományt a Magyar ILCO Szövetség, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Rákbetegek Országos Szövetsége, a Magyar Rákellenes Liga, a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Katolikus Karitász képviselői kapták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.