Gyermekéhezés: "a kormány nem mondott igazat"

A Párbeszéd Magyarországért (PM) felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza azokat az állításait, amelyek szerint mindent megtesznek a gyermekéhezés felszámolásáért, és ismerjék el, hogy az ügyben félrevezették a nyilvánosságot - mondta a párt társelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
Szabó Tímea közölte: az Országgyűlés költségvetési bizottságában a kormánypártok képviselői nem támogatták azt a javaslatát, amelyik hárommilliárd forintot irányzott volna elő a rászoruló gyerekek étkeztetésére a téli szünet idejére. A független képviselő hangsúlyozta, hogy az állam idén a nyári gyermekétkeztetésre hárommilliárdot különített el, de a kabinet is elismerte, hogy az 550 ezer rászorulóból csak 140 ezer gyermek tudott részt venni a programban. A politikus egyúttal felszólította a kormányt, hogy támogassák az általa benyújtott javaslatot.

Kijelentette, a Magyar Államkincstárnak köszönhetően az is kiderült, hogy a kormány nem mondott igazat, amikor azt állították, hogy az elmúlt öt évben duplájára nőtt a gyermekéhezés felszámolására költött állami források nagysága. Hangsúlyozta, hogy az - mindent egybevetve - 65 milliárd forintról emelkedett 75 milliárdra, ami reálértéken számolva csak hárommilliárd forintot jelent.

A menekültek ügyét "a legaljasabb dolog összekeverni a terrorizmussal" - felelte Szabó Tímea egy a párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban feltett kérdésre. A terroristáknak nincs bocsánat, a PM is elítélte a merényletet, a párt tagjai együtt éreznek a franciákkal - mondta, hozzátéve: még tart a nyomozás, de az már kiderült, hogy a támadók nagy része francia és belga állampolgár volt. Leszögezte, a Közel-Keletről érkezők pontosan az Iszlám Állam és a terrorizmus elől menekülnek. Az iszlám nem egyenlő a terrorizmussal, a menekülteket továbbra is nemzetközi kötelezettségünk megvédeni, a terroristákat pedig ki kell szűrni - jelentette ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.