Gyanúsított lett Mór fideszes polgármestere

A nyomozást elindító feljelentés szerint a Fenyves Péter visszaélt hatalmával. A polgármester szerint ez koholmány.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást kezdett Fenyves Péter, Mór fideszes polgármestere ellen kényszerítés gyanújával. A megyei rendőrségi szóvivő - a polgármester megnevezése nélkül - megerősítette: állampolgári bejelentés alapján indult büntetőeljárás egy 54 éves móri férfi ellen. 

Megtaláltuk a feljelentőt: Kelemen Levente, a Mór Város Jövőjéért Egyesület elnökségi tagja, már többször konfliktusba került Fenyvessel. Azt állítja, hogy a polgármester 2009-ben egy pályázaton meghirdetett állás ügyében visszaélt hatalmával. A Szociális Alapszolgáltatási Központ igazgatója pályázattal választott új munkatársat, de az új kollega első munkanapján Fenyves utasította az igazgatót, hogy egy másik jelentkezőnek adja az állást. 

Fenyves Péter koholmánynak tartja a feljelentést. Kérdésünkre elmondta: Kelemen, aki korábban önkormányzati képviselő is volt, nem először vádolta őt meg alaptalanul. A polgármester biztos abban: a vizsgálat megállapítja majd, hogy semmilyen jogsértést nem követett el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.