Gurmai Zita is 'megvédené' a gyed extrát

A szocialista ep-képviselő szerint a Fidesz női tagozata jobban tenné, ha ilyen kampányfogások helyett a nők problémáinak megoldásával foglalkozna.

Gurmai Zita szerint a Fidesz kampányt akar építeni egy "félremondására". Az MSZP-s európai parlamenti (EP) képviselő közölte: ő maga is szívesen aláír a gyed extra "megvédéséért". Gurmai Zita kampányfogásnak tartja, hogy a Fidesz női tagozata aláírásgyűjtésbe kezd, hogy megvédjék a gyed extrát.

Az álírásgyűjtést Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz női tagozatának elnöke jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, Gurmai Zitának a gyed extra megszüntetéséről szóló nyilatkozatával magyarázva az akció elindítását.

Gurmai Zita erre reagálva az MTI-hez ugyancsak vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: "már aznap tisztáztam, hogy kiállok a gyed extra mellett, mint ahogy az MSZP is a kezdetektől támogatta azt."

Emlékeztetett, hogy 2006-ban az MSZP vezette be a gyes és gyed melletti munkavállalást. Az MSZP-s politikus szerint "álszent dolog", hogy a Fidesz a szocialistáktól akarja megvédeni azt a kedvezményt, amit eltörölt és csak a választások előtt hozott vissza.

"Ha most aláírást gyűjtenek a gyed extra 'megvédéséért', az rendben. Akkor valószínűleg nem akarják újra eltörölni. Én ezért is szívesen aláírom - ha kell elsőként" fejtette ki az MSZP-s politikus. Hozzátette, hogy már beszélt is Pelczné Gáll Ildikóval az ügyben.

Gurmai Zita szerint a Fidesz női tagozata jobban tenné, ha ilyen kampányfogások helyett a nők problémáinak megoldásával foglalkozna: a növekvő gyermekszegénységgel, a bölcsődei férőhelyekkel, amelyeknek nem csak a száma alacsony, de a Fidesz fizetőssé is tette őket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.