„Kövér László minőségi ugrást hajtott végre a sötétségbe” – keményen visszaszólt a parlamenti jegyző

Gúr Nándor szerint akit mentális kínok gyötörnek, ne menjen házelnöknek. Kövér László minőségi ugrást hajtott végre a sötétségbe – mondta a parlamenti jegyző.
„Kérdeztem önt?” – így ripakodott rá Kövér László házelnök Gúr Nándorra, az Országgyűlés jegyzőjére, az MSZP politikusára a hétfői ülésnapon. A miskolci MSZP-s képviselő ugyanis arra hívta fel a magából kikelt házelnök figyelmét, hogy ha már az MSZP-frakciót csöndre akarja inteni, akkor ugyanezt megtehetné a Fidesz frakciójával is. Kövér ezt követően még azt is közölte Gúrral, hogy csak akkor szólaljon meg, ha ő kérdezi. Gúr szerint Kövér produkciója szánalmas, neki, mint jegyzőnek és képviselőnek akkor is szólnia kell a Házban, ha úgy látja, hogy valami nincs rendben. Márpedig ami nincs rendben, az többek között a házelnök hisztériás viselkedése.
Gúr Nándor szerint a házelnök nem tud leszámolni a démonaival
Gúr Nándor szerint a házelnök nem tud leszámolni a démonaival
Soós Lajos / MTI

Az eszon.hu-nak adott interjúban Gúr elmondta, inkább azon lepődött meg, hogy Kövér „a szokásosnál agresszívabb stílusban” adta önmagát. „A házelnök demokrácia-felfogása eddig is hagyott kívánnivalót maga után, ám a hétfői produkciója kétségkívül minőségi ugrás volt a sötétségbe” – tette hozzá az MSZP-s politikus, aki szerint pofozkodás nem lesz a parlamentben, kétségtelen viszont, hogy Kövér László nem tud „leszámolni a démonaival”. 

A kérdésre, hogy ennek fényében Kövér alkalmas-e szerinte a házelnöki tisztség ellátására, Gúr így nyilatkozott: „Az Országgyűlés elnökének többek között az a feladata, hogy részrehajlás nélkül vezesse az üléseket, s megóvja a Ház tekintélyét. Ha ezt vesszük alapul, szerintem mindenképpen alkalmatlan.” Az Országgyűlés jegyzője szerint Kövért valószínűleg mentális kínok gyötrik, de akkor inkább adja vissza a megbízatását vagy szedjen nyugtatót. „Így semmiképpen sem lehet viselkedni. Az agresszív beszólásaival ráadásul nemcsak engem, képviselőtársaimat, hanem az általunk képviselt több mint egymillió választópolgárt sértegeti hétről hétre” – zárta az interjút az MSZP-s politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.