Gratulált a Mazsihisz, hogy Bayer Zsoltot fel akarja vidítani a kormány

Erősen ironikus hangvételű közleményben reagált a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a publicista kitüntetésére.
Az írás leszögezi: az meg sem fordul senki fejében, hogy a kormány azt tartaná elismerésre méltónak, hogy valaki folyamatosan férgeknek, tetveknek, kiirtani való kártevőknek nevezi a tőle eltérő nézeteket vallókat. A megoldás tehát minden bizonnyal az, hogy Bayer nem publicisztikai tevékenységéért kapott állami kitüntetést, hanem annak ellenére.

S hogy miért? Mert a kormánynak is feltűnt, hogy a sikertelen Bayer Zsolt mennyire rosszkedvű. „Helyesen mérték fel, hogy Bayer frusztrált átkozódása, monoton, hisztérikus és szánni való gyűlölködése nem csak neki saját magának, de a közhangulatnak is árt” - írja a közlemény.

A folytatás is elég erősre sikerült: „Hisszük, hogy Bayer Zsolt, épp úgy, mint mindenki más, Isten képére teremtett emberi lény, s megérdemli a vigaszt. Soha nem szabad lemondanunk arról a reményről, hogy egyszer majd felhagy rutinszerű uszításával és derék emberré válik.”

A Mazsihisz, mint fogalmaz, támogatja a kormányzat „pedagógiai erőfeszítéseit”. Egyúttal kívánnak Bayer Zsoltnak „erőt, egészséget és hosszú életet, hogy legyen ideje jóvátenni mindazt a mérhetetlen kárt, amit az elmúlt évek során írásaival Magyarországnak okozott.”  
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.