Gördeszkapark épült Kispesten

Görkorcsolyapályát épített a kispesti önkormányzat, a sport szerelmesei a kor követelményeinek megfelelő játszóhelyet vehetnek birtokukba pénteken.

A XIX. kerületi családok, a szülők sokszor jelezték az önkormányzatnak, hogy szükség lenne olyan zárt, felügyelhető területre, ahol gyermekeik biztonságosan hódolhatnak egyik legnagyobb kedvtelésüknek, a gördeszkázásnak vagy a görkorcsolyázásnak. Persze úgy, hogy a gyermekek ne az utcán, balesetveszélyes körülmények között, lépcsőknél, ráadásul a kisebb gyerekeket és szüleiket zavarva a játszótereken gördeszkázzanak.

Ezért az önkormányzat - a polgármesteri programnak megfelelően - egy igényes skate-parkot létesítése mellett döntött, ahol a fiatalok kulturált körülmények között sportolhatnak, játszhatnak. A szakmai vizsgálatok után a Móricz Zsigmond utca–Irányi Dániel utca sarkán lévő, már használaton kívüli közterületi sportpálya területét találták alkalmas helyszínnek.

A meglévő aszfaltfelületből 667 négyzetmétert újraszőnyegeztek, és egy nyolc elemből álló görparkot alakítottak ki. Az elemek különböző magasságúak (0,2 és 1,5 méter közöttiek), változatos formájukkal pedig sokfajta ugrási és haladási lehetőséget biztosítanak a különböző tudásszintű használóknak. A területre padokat, szemetes edényeket, kerékpártárolókat, és egy ivókutat is építettek a kultúrált szórakozás, sportolás megteremtése érdekében.

Mivel az ott élők nyugalmának a biztosítása is fontos szempont volt, akusztikai szakvéleményen alapuló zajvédő falat is építtetett a pálya mellé. Ez egy 72 méter hosszúságú és két méter magas speciális, kőanyagú zajárnyékoló kerítés. A pénteken átadandó görpark használatáról az ott kihelyezett táblán olvashatnak majd a fiatalok és szüleik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.