Goodfriendet nem izgatja Vida pere

A magyar miniszterelnökre és a NAV elnökére tartozik az az ellene indítandó per, amelyre Orbán Viktor szólította fel Vida Ildikót –  nyilatkozta újságírói kérdésekre válaszolva André Goodfriend a korrupcióellenes világnap alkalmából az Igazságügyi Palotában tartott rendezvény után.

Az amerikai diplomata szerint hazája kormányának kell eldöntenie, lemond-e nemzetközi egyezményekben garantált mentelmi jogáról. – Már hallottam, hogy valaki azt mondta, minden lehetséges, de nem akarok jósolgatni – felelte arra a felvetésre, előfordulhat-e, hogy magyar bíróság elé áll.

Arra, hogy megkapták-e a magyar jogsegélykérelmet, azt mondta, hogy ez a kormányok közötti kommunikáció kérdése, amelyet belső ügyként kezelnek. Goodfriend szerint az előrelépéshez inkább a meglévő jogi együttműködési lehetőségeket és nem a médiát kellene használni. Mint mondta, különbség van a valós együttműködés és a levelezgetés, a kommunikáció között. A nemzetközi egyezmények, az országok közötti kapcsolatokban kiépített struktúrák arra szolgálnak, hogy megfelelő mederben lehessen tartani az ügyeket – nyilatkozta az amerikai ügyvivő

Goodfriend még azelőtt nyilatkozott, hogy Vida ügyvédje, Futó Barnabás csütörtökön az Indexnek elmondta, hogy a NAV elnöke feljelenti az amerikai ügyvivőt a kitiltási botrányban adott nyilatkozatai miatt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.