galéria megtekintése

Bayer Zsolt: Godot-ra várnak, akik azt remélik, lemondok a kitüntetésről

90 komment

NOL

A Magyar Hírlap publicistája nem akarja visszaadni a lovagkeresztjét a tiltakozás hatására, és szerinte hivatalosan meg sem fogják keresni ezzel. Sag schon – válaszolta a felvetésre, hogy a Médiatanács is kirekesztőnek találta az írásait. Interjú.

- Meglepte, hogy ekkora tiltakozáshullámot indított el a kitüntetése?

- Gondoltam rá, hogy majd biztos lesznek, akik kiakadnak. Különösebb meglepetés nem ért. Nagyjából a névsort is el tudtam volna sorolni előre.

- Megfordult a fejében, hogy lemond a kitüntetésről?

- Hogy én lemondok?

 

- Igen, a tiltakozások miatt.

- Semmilyen körülmények között. Nem is fordulna meg a fejemben. Mondjon egy okot, miért kellene lemondanom róla!

- Ha másért nem, akkor azért, mert az írásai közül nem egy volt, amelyet a Médiatanács is gyűlöletkeltőnek, kirekesztőnek talált.

- És? Hogy jön ez a kitüntetésemhez? Miért kéne nekem ezért lemondani a kitüntetésemről? Nem is értem. A Médiatanács kirekesztőnek találta az írásomat. Sag schon! És akkor mi van?

Fotó: Földi Imre / Népszabadság

- 2013-ban hasonló tiltakozás bontakozott ki Szaniszló Ferenc Táncsics-díja miatt. Akkor végül Balog Zoltán kérésére Szaniszló visszaadta a kitüntetést. Ha ön kapna ilyen kérést, megfontolná a kitüntetés visszaadását?

- Nem fontolnám meg, de nem is fog ilyen megkeresés érkezni. Úgyhogy üzenném mindazoknak, akik ebben reménykednek, hogy Godot-ra várnak! Nem fog semmilyen megkeresés érkezni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.