galéria megtekintése

Egyenes gerincet vittek Polt Péternek

10 komment

NOL

Műanyag gerinccel kedveskedett a „velejéig korrupt kormány” piszkos ügyeinek feltárását akadályozó legfőbb ügyésznek a PM aktivistája.

Egyenes gerincet vitt Polt Péternek az ügyészség napja alkalmából a Párbeszéd Magyarországért szóvivője. Barabás Richárd szerint ugyanis a legfőbb ügyész az akadálya annak, hogy kivizsgálják a kormány korrupciós ügyeit.

Gerinc-pótlás. Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

"Tarthatatlan, hogy ebben az országban szinte következmények nélkül ellophatják bárkinek a pénzét és a felelősök kezén sosem kattan a bilincs" - írta Facebook oldalán Barabás, aki egyben a ZöldFront elnöke.

 

Barabás a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületében próbálta átadni az egyébként műanyag gerincet a főügyésznek, de nem sikerült bejutnia az épületbe. A  kapuban a biztonsági őrök azzal hessegették el, hogy nincs senki az épületben. Ezek után másodperceken belül kilépett egy talárba öltözött férfi az ajtón. 

- Az ország egyik legnagyobb problémája a korrupció, aminek a feltárását többek között Polt Péter akadályozza

- indokolta az akciót a Népszabadságnak Barabás Richárd. - Szijjártó, Rogán, Habony, Mészáros, Tarsoly, Tiborcz - sorolta a PM-s politikus azokat az ügyeket, amelyek szerinte a legfőbb ügyész miatt nem futnak. Barabás szerint Polt gerince egy fonálféregével vetekszik,ezért gondolta, hogy meglepi egy újjal.

Barabás akcióját némi értetlenkedéssel fogadták a Markó utcánál. "Nem voltak ellenségesek, de egyfajta zavart készültséget érzékeltem a rendőrök részéről, nem tudták mire vélni, hogy valaki egy hatalmas gerincoszloppal jön a Markóba" - mondta Barabás, de megnyugtatta az őröket, hogy békés szándékokkal érkezett.

"Nagyon nem akarták, hogy balhé legyen, de én sem akartam őket szívatni"

- tette hozzá.

Miután nem sikerült bejutnia az épületbe - és Barabás elmondása szerint nem akart szabálysértést elkövetni -, kérdéssel fordult Polt Péterhez: támogatja-e a PM antikorrupciós javaslatát (Jávor Benedek EP-képviselő a napokban jelentette be, hogy korrupcióellenes főügyészséget és megyei ügyészségeket állítanának fel civil ellenőrzéssel, amelyek kizárólagos nyomozati jogkörrel rendelkeznének).

Az ellenzéki politikusnak bevallása szerint nincs illúziója Polt válaszát illetően, "elvégre Orbán Viktor bábjáról beszélünk". Ha a főügyész támogatná a PM javaslatát, azzal elismerné, hogy rosszul végzi a munkáját, de a hallgatása is árulkodó lesz. Viszont már azt is sikernek tartja, ha sikerül az akcióval a közvélemény figyelmét felhívniuk arra, hogy velejéig korrupt a kormány. 

"Ideje Polt Péternek elszámolnia a magyarokkal és saját lelkiismeretével!" - nyilatkozta lapunknak Barabás Richárd.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.