galéria megtekintése

Beletaposott a gázba a TV2

1 komment


M. László Ferenc

Két új sportcsatorna nevének levédését kérte Andrew G. Vajna tévétársasága – erősítette meg a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a Népszabadság múlt heti értesülését. A hivatal érdeklődésünkre azt közölte: a médiacsoport május 12-én a TV2 Sport1 és a TV2 Sport2 szóösszetételre nyújtott be védjegybejelentéseket.

Nico Rosberg integet – a Forma–1 a közmédiától búcsúzhat
Nico Rosberg integet – a Forma–1 a közmédiától búcsúzhat
Reuters

Mint arról lapunk a múlt héten beszámolt, a film­ügyi kormánybiztos tulajdonába került, állami hitelekkel bőkezűen segített TV2-csoport terjeszkedni akar, és még idén új csatornákat indít, köztük egy vagy két sportadót.

 

A médiacég kábelportfóliójáért felelős igazgatója, Fischer Gábor a múlt héten jelentette be, hogy a TV2 fejlesztése mellett két már létező adót (Fem3, Pro4) átneveznek, egyet (SuperTV2) átpozicionálnak, illetve indítanak egy-egy gasztro-, mese-, zene-, életmód- és sorozatcsatornát. Azt is közölte, hogy még két adó elindítása várható, de a nevüket akkor nem árulta el.

Ezek lehetnek a sportcsatornák. Információink szerint a társaság már licitál az angol futballbajnokság közvetítési jogára, és szeretné, ha a most a közmédia sportcsatornájának nézettségét erősítő Forma–1 is hozzá kerülne jövőre. A sportcsatornák elindításával a TV2 szembemegy a Sport TV tulajdonosával, az amerikai hátterű AMC Networksszel, illetve a hazai kábelpiac harmadik legnagyobb szereplőjével, a Digi Kft.-vel is. A Digi a múlt héten azt közölte lapunkkal, szeretné magánál tartani az angol bajnokság közvetítési jogait, ezért beszállt a licitbe. Bár az AMC a TV2-vel kapcsolatos híreket nem akarta kommentálni, úgy tudjuk, küzdeni fog piaci részesedése megtartásáért. Rá­adásul az AMC már évekkel ezelőtt levédett számos csatornát, így övé a Sport1-től a Sport9-ig az összes elnevezés.

Az SZTNH kérdésünkre azt közölte, hivatalból nem vizsgálja, hogy ütköznek-e a bejelentések mások védjegyeivel. A védjegyek tulajdonosai viszont panaszt tehetnek. Sőt, bárki észrevételt nyújthat be a hivatalhoz, ha úgy látja, a bejegyzés alatt álló nevek megtéveszthetik a fogyasztókat, összetéveszthetők már levédett kifejezésekkel. A hivatal ezek figyelembevételével dönti el, hogy lajstromozza vagy elutasítja a védjegybejelentést.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.