Gaskó visszautasítja a vádakat

Nyomozást rendelt el a Liga Szakszervezetek uniós pénzből finanszírozott projektjeinek működésével kapcsolatban költségvetési csalás gyanúja miatt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség – értesült a Magyar Hírlap.
A nyomozással a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás tájékoztatása szerint az adóhatóság közép-magyarországi bűnügyi igazgatóságát bízták meg. Amint korábban lapunkban is beszámoltunk róla, az érdekképviselet megbízott elnöke – átmenetileg ő vette át Gaskó István posztját, aki a Liga-elnöki tisztsége mellett ezt a szervezetet is vezette, de a májusi küldöttgyűlésen nem választottak újra – az ügyészséghez fordult bizonyos, számára értelmezhetetlen pénzügyi tranzakciók miatt.

A beadványt részben elutasították, ám a Munka Világa Alapítvány, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Liga Akadémia Alapítvány kapcsán vizsgálódtak. Gaskó egy tegnapi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre kijelentette: eddig semmilyen nyomozati cselekményről nem tud, de nincs takargatnivalójuk. Az uniós pénzek egy részével már elszámoltak – tette hozzá –, és nem találtak semmilyen szabálytalanságot. A Liga-elnök reményét fejezte ki, hogy az ügy gyorsan lezárul, és akkor majd a hamisan vádaskodóknak kell felelniük.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.