Gárda-per: ítéletidő

Több, mint egy év után sincs jogerős ítélet a Magyar Gárda perében; szocialista jelöltbőség van az MTV-elnökségre; a Legfőbb Ügyészség vizsgálja, hogy érintettek-e kormánytagok az újfehértói ingatlanbotrányban - az országos napilapokból szemléztünk.

A Magyar Gárda Egyesület perirataira várnak

Még mindig nem érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblához a Magyar Gárda Egyesület periratai a Fővárosi Bíróságtól (FB), amely első fokon december 16-án feloszlatta a szervezetet - értesült a Népszava. A lap pénteki számában megjegyzi: az egyesület ügyében így már több mint egy év után sincs jogerős ítélet, amit korábban a Népszava hasábjain több jogász is elfogadhatatlannak nevezett. A cikk kitér arra is, hogy miközben az egyesület a másodfokú ítéletre vár, addig a hozzá kapcsolódó mozgalom - a Népszava megfogalmazása szerint az utcákon masírozó "fekete sereg" - a mai napra újabb demonstrációt hirdetett az izraeli követség elé. A mozgalom tagjai kedden a palesztin követség előtt tüntettek.

Szocialista jelöltbőség az MTV elnöki posztjára

Meghallgatták a Magyar Televízió elnöki posztjára aspiráló jelölteket szerdán - értesült a Magyar Hírlap, amely azt is tudni véli, hogy az MDF konszenzust alakítana ki az elnök személyéről a szocialistákkal. A mostani pályázaton - a korábbi aspiránsok mellett - új jelöltként indult Lévai Balázs többszörös Kamera Hungária díjas szerkesztő-műsorvezető, Rományi Béla, akit többen a szocialisták médiaszakértőjeként ismernek - írja pénteki számában a lap. Ott van a jelöltek között Meskó Zsolt filmrendező, akinek cége rendszeresen megbízást kap állami ünnepségek lebonyolítására, valamint Simon András korábbi televízió-alelnök is. A Magyar Hírlap megjegyzi: az MSZP új favoritja Sztaricskai Tamás, aki menedzserként több multinacionális cégnél is dolgozott külföldön és itthon. Vele kapcsolatban sokak szinte biztosak abban, hogy ő vezeti év elejétől a köztévét - írja a lap. A kuratórium elnöksége január 12-én tartja elnökjelölő ülését.

A Legfőbb Ügyészségen az újfehértói földbotrány

A Legfőbb Ügyészség kiemelt ügyek főosztálya vizsgálja tovább, hogy érintett-e n az újfehértói földügyben Gőgös Zoltán, az agrártárca jelenlegi, illetve Benedek Fülöp, korábbi államtitkára, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese - írja pénteki számában a Magyar Nemzet. Az ügy azért került a Legfőbb Ügyészségre, mert Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) igazgatója a károsult gazdákat képviselő ügyvédként panaszt jelentett be a Központi Nyomozó Ügyészség nyomozást megszüntető határozata ellen. Budai szerint a határozat tele van ellentmondásokkal, amelyek feloldására az ügyészség nem tette meg a megfelelő lépéseket. A Magyar Nemzet emlékeztet: a szóban forgó újfehértói földek eladására kiírt pályázaton végül nem a nyertes helyi gazdák lettek a befutók, mert egy vallomás szerint Benedek Fülöp utasítására érvénytelenítették az eredményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.