Nyomoz a rendőrség a DK rendezvényén történtek miatt

Garázdaság miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága a Demokratikus Koalíció (DK) szombati rendezvényén történtek miatt - közölte Pokrócos György rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

A DK szombati, az Ellenállás napja elnevezésű rendezvényén a Belvárosban Gulyás Márton, a Krétakör Alapítvány ügyvezetője a tömegben egy táblát emelt a magasba, amelyen az állt: "Cigányozás helyett baloldali megoldásokat". A transzparenst a közelében állók kitépték a kezéből, őt pedig többször megütötték. Gulyás Márton végül a biztonsági őrök gyűrűjében hagyta el a rendezvényt. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Facebook-oldalán elítélte az incidenst.

Az ellenzéki párt szombat este kiadott közleményében azt írta: a DK sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, ugyanakkor az Együtt-PM vezetőitől választ várt arra, hogy a rendezvényen tudatos provokáció történt-e. A párt szerint az aktivistái által készített fotók, valamint tanúk szerint Gulyás Márton a rendezvény előtt és alatt a téren többször egyeztetett Kalocsai Kingával, az Együtt-PM programszervezőjével.

Az Együtt-PM szombati esti közleményében visszautasította a DK provokációra vonatkozó gyanúsítását, és leszögezte, hogy a pártszövetségnek nincs köze a Demokratikus Koalíció szombat délutáni rendezvényén történtekhez.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.