Füzesabony kitüntette a szexvideóhős expolgármesterét

Rangos városi elismerést kapott Pásztor József, Füzesabony „dühöngő bika” néven ismert volt kereszténydemokrata polgármestere, akinek 1997-ben azért kellett lemondania, mert egy saját maga által rögzített szexvideó aktív szereplője volt. Egy idős nénit próbált a magáévá tenni. 

A füzesabonyi önkormányzat fideszes vezetése az október 23-i ünnep alkalmából Pro Urbe-díjjal tüntette ki Pásztor Józsefet, aki kereszténydemokrata polgármesterként 1990 és 1997 között állt a Heves megyei város élén. A díj odaítélése azért keltett meglepetést, mert Pásztor dicstelen körülmények között, országos botrány közepette kényszerült lemondásra: ő volt az, akit 1997-ben városszerte „dühöngő bikaként” emlegettek egy szexvideó miatt.

A videó megörökítette, amint az akkor még polgármester Pásztor József nemi aktust próbál létesíteni egy koros, több mint hetvenéves asszonnyal. A néni ellenkezik ugyan, de a polgármester újabb és újabb rohamra indul. A felvételt maga Pásztor rögzítette rejtett videokamerával, csakhogy a kazetta véletlenül egy helyi videotékába került, elképzelhető, hogy Pásztor vagy valamelyik családtagja a kikölcsönzött kazetták közé keverve vitte be a tékába. A felvételt Füzesabonyban addigra már nagyon sokan látták, mire a nyilvánosság tudomást szerzett róla, ezért emlegették Pásztort dühöngő bikaként. 

A botrány után a polgármester lemondott, s a kereszténydemokrata pártból is távoznia kellett. Az 1998-as választáson megpróbált visszatérni a hatalomba, de nem kapott kellő számú voksot. Azóta jobbára eltűnt a közéletből. 

A friss Pro Urbe-díj indoklásában az olvasható: „Pásztor József a város érdekében végzett kiváló szakmai munkája és közéleti tevékenysége elismeréseként Pro Urbe emlékérmet kapott. 1989-ben az Egészségügyi Központ vezetője lett. 1990-1997 között Füzesabony város polgármestere. Pásztor doktornak a kihívások mindig erőt adtak a fejlődésre, fejlesztésre, a megújulásra.”

A méltatás szerint Pásztor „nevéhez fűződik a gázhálózat teljes kiépítése, amit a nagyra becsült és tisztelt előd Dr. Bocsi József kezdett el. A telepen megvalósult iskolabővítés, megoldotta a kisiskolások és a tanárok már említett gondjait, ugyanakkor a telepen lakó római katolikus emberek visszakaptak a teljesen kápolnává alakított egyházi épületüket. Füzesabony a sportszeretetéről, a kiváló sportolókról volt híres mindig. Ezért megépült a Sportcsarnok. A lakosság teljes körű ellátását biztosítva adott volt a víz és gázhálózat. Ezért volt célszerű élni pályázati lehetőségekkel és neki kezdeni a város szennyvízhálózatának a teljes kiépítésének”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.