Fotósunkra támadtak a Nyugatinál

A Népszabadság fotóriporterére, Teknős Miklósra támadt szombat este a Nyugati Pályaudvarnál egy, a Migration Aid önkénteseit zaklató férfi.

Kollégánk éppen a menekülteket fogadó, vizet osztó önkénteseket fotózta, amikor a háromfős, hőzöngő társaság odaért. Egyikük, amikor észlelte, hogy ő is „képbe került", lábon rúgta, majd üldözőbe vette munkatársunkat.

Kollégánk segítségére sietett egy, a helyszínen lévő fiatalember, aki azonnal a támadó elé állt, vállalva az esetleges ütéseket. Erre nem került sor, mivel a Pride miatt a szokásosnál több rendőr volt a környéken, ezért a kollégánkra támadó férfit gyorsan leszerelték a pillanatok alatt a helyszínre érkező rendőrök. A rendbontót két társával együtt előállították a terézvárosi rendőrkapitányságra.

Az ügyben több tanú is jelentkezett a helyszínen. A kollégánk segítségére siető fiatal mellett egy másik férfi és D. T. budapesti tanárnő, az önkéntes csapat egyik tagja is látta a történteket. A tanárnő azt mondta, napok óta az egyik célpontja a csapat ellen irányuló verbális zaklatásoknak. Egyelőre – mint D. T. elmondta – nem volt komolyabb atrocitás, a balhézni akarók mindegyikével meg tudták értetni, hogy a Migration Aid abban segít, hogy a menekültek ne szóródjanak szét tanácstalanul a városban, és ne az utcán aludjanak családok gyerekekkel, hanem minél egyszerűbben eljussanak egyik pályaudvarról a másikra.

A Migration AID tagja, a budapesti tanárnő zaklatás miatt feljelentés tesz az előállított csoport tagjai ellen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.