Fontos állás jutott Orbán rokonának

Az Informatikai Fejlesztési Főosztály vezetője lett dr. Tiborcz Péter Sándor. Orbán Viktor vejének testvére korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál és a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágújhelyi Ferenc cégében is dolgozott.
Tiborcz Péter kinevezése egy 2014 augusztusában közzétett táblázatból derült ki, melyben a NAV vezetőit sorolják be. Az Átlátszó blognak tűnt fel az új informatikai főosztályvezető és Orbán vejének névegyezése, ezért közérdekű adatigénylést nyújtottak be az adóhatósághoz.

A NAV Tiborcz Péter önéletrajzát nem adta ki, de beengedte a sajtó munkatársait, hogy beletekintsenek a dokumentumokba. Ekkor derült ki, hogy Tiborcz István bátyját nevezték ki főosztályvezetőnek. Tiborcz István pedig nem más, mint Orbán Viktor legidősebb lányának, Ráchelnek a férje.

A NAV informatikai főosztályvezetője a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál energetikai tanácsadóként dolgozott. A lap szerint Tiborcz Péter neve legutóbb a botrányos naperőmű-tender kapcsán merült fel, melyben testvérének egykori üzlettársa, Hamar Endre két cégen keresztül kapott volna 426 millió forintot napelemparkok létrehozására. A pályázatot végül Lázár János leállította.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.