Folytatódik Bojárék kálváriája

A Fővárosi Törvényszék másodfokon eljáró bíróságként elutasította azt a pótmagánvádat, amelyet az egykori szabaddemokrata fővárosi képviselő, Bojár Iván András kislánya nyújtott be jogi képviselőjén keresztül.

Az ügy előzménye egy 2013 januárjában tett feljelentés kiskorú ellen elkövetett szemérem elleni erőszak ügyében. A rendőrséghez a kislány édesanyja fordult, mert felmerült a gyanú, hogy Bojár szexuálisan bántalmazta gyereküket. A lapunk által is ismertetett eljárásban a BRFK életvédelmi osztálya a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta. Az eljárás ellen benyújtott fellebbezést az ügyészség elutasította, emiatt született meg a pótmagánvád, amit a bíróság most jogerősen elutasított, nem tartalmi, hanem formai okokra hivatkozva.

A bíróság arra hivatkozik a végzésben, hogy „a vádnak tartalmaznia kell a tárgyalásra idézendők, illetve azon tanúk vallomása felolvasásának az indítványozását, akiknek a vallomása szükséges a bizonyításhoz”. Az édesanya jogi képviselőjén keresztül újra beadta a pótmagánvádat a kislány nevében, csatolva az ügyben felmerült újabb bizonyítékokat, illetve megnevezte azt a tanút is (a kislányt kezelő pszichológust), aki a bizonyításban a szükséges vallomást meg tudja tenni.

Mindeközben a Debreceni Ítélőtábla jogerősen elutasította Bojár Iván András keresetét, amit az egykori politikus azért indított, mert szerinte az édesanya megsértette a gyerekük személyiségi jogait, amikor nem engedte őt a kislány közelébe. A bíróság kimondta, hogy az anya helyesen cselekedett.

Idetartozik, hogy jelenleg is folyik nyomozás maradandó károsodást okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése ügyében az I. kerületi rendőrkapitányságon, ahol Bojárt gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy ilyen súlyú ügyben - megmagyarázhatatlanul hosszúra nyúlva - két és fél éve folyik a gyerekelhelyezési per első fokon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.