Folytatódnak a hétvégén a tüntetések

Újabb tüntetések lesznek ma a fővárosban: délelőtt a fegyveres és rendvédelmi testületek demonstrálnak, délután pedig a Magyar Demokratikus Charta vonul az utcára.

Az egyenruhások tíz órától előbb a Hősök terén, később a Parlament előtt tiltakoznak szerzett jogaik tervezett csorbítása ellen. A Klubrádió tudósítása szerint a rendezvények biztosítását végző rendőrök semmilyen formában nem mutathatják ki egyetértésüket és szolidaritásukat a tüntetőkkel. Így sem nemzeti színű karszalagot, sem más jelképet nem tűzhetnek a ruhájukra, még csak nem is tiszteleghetnek nekik egyetértésük jeléül.

A Demokratikus Charta délután három órától a Batthyány-örökmécsesnél a készülő új alaptörvény ellen tiltakozik. Álláspontjuk szerint az új alaptörvény hétfőn várható megszavazásával a húszéves magyar jogállam szisztematikus szétverésére, a köztársaság felszámolására törnek.

Úgy vélik: a készülő alkotmány alig leplezett célja, hogy a jelenlegi többség világképét erőltesse rá az egész országra, és lehetetlenné tegye az Orbán-kormány leváltását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.