Folytatódó harc a betonudvarok ellen

Még egy hetük van az iskoláknak, hogy jelentkezzenek a Zöldsuli programra. A nyertesek összesen hatmillió forint támogatásban részesülnek, amit a következő tanév elején használhatnak fel iskolaszépítésre.

A pénzből fák, cserjék ültetésével sövény vagy pázsit telepítésével a jutalmazott pályázók olyan iskolakerteket alakíthatnak ki, ahol a gyerekek az óraközi szüneteket és a délutánt kellemes, zöld környezetben tölthetik, akár olyan fák árnyékában, amelyeket ők maguk ültettek el.

Hat nyertest a helyi közösségek és támogatóik választanak ki online szavazáson, a másik hat győztesről pedig szakmai zsűri dönt. A pályázók közül a fenntarthatóságot leghangsúlyosabban megjelenítő iskola Ökotudatos Suli Különdíjat kap a National Geographic felajánlásából, ami örökös National Geographic magazin előfizetést jelent a kiválasztott iskolának. Még az idei tanév vége előtt meghirdetik a nyerteseket, így a tanárok, szülők és a diákok már a nyáron megtervezhetik, hogyan fogják megvalósítani a pályázatukban foglaltakat.

A nyertesek 500 000 forint támogatást kapnak a program keretében, amelyet a Magyar Cetelem Bank negyedik alkalommal hirdetett meg. A kezdeményezés célja, hogy erősítése az általános iskolás korosztály környezettudatos, felelős gondolkodását. A pályázat keretében eddig összesen 32 általános iskolai udvar szépült meg országszerte. A bank 2011-ben és 2012-ben 10-10, tavaly pedig már 12 iskolát támogatott, összesen 16 millió forinttal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.