Folytatja missziós munkáját a Szudánban elrabolt Papp István

Haitin, az ENSZ-nek a szigetországot stabilizáló, Minustah elnevezésű missziójában folytatja munkáját Papp István ENSZ-alkalmazott, akit tavaly októberben raboltak el Szudánban, és 91 napot töltött fogságban; június elsején indul új állomáshelyére.

Papp István azt is elmondta, hogy Haitin a közösségi erőszakcsökkentési programba kapcsolódik be, amelynek az a célja, hogy támogassa a nagy méreteket öltött bűnözés visszaszorítását, és elsősorban a legszegényebb rétegeknek alternatívát kínáljon a bűnözéssel szemben, segítse ezeket az embereket munkához jutni.

Új megbízatásáról március elején New Yorkban közösen döntött a világszervezetbeli főnökeivel, akik azért ajánlották számára ezt a munkát, mert jól tudja majd kamatoztatni a különböző missziókban eddig szerzett tapasztalatait, valamint úgy ítélték meg, hogy Haitin elfogadható a biztonsági kockázat is - mondta Papp István. Mandátuma egy évre szól, de van lehetőség az esetleges folytatásra.

Hangsúlyozta, hogy a 91 napos szudáni fogság sem fizikailag, sem mentálisan nem okozott számára olyan sérüléseket, amelyek megakadályoznák missziós tevékenységének a folytatását. Az esetleges félelem legyőzésének legjobb eszköze a munka folytatása. Családja félti ugyan, de megérti, elfogadja a döntését, hiszen felesége és gyermekei is tudják: "ez az élete" - tette hozzá.

A Fejér megyében élő ENSZ-alkalmazott 1989 óta több misszióban vett részt. Járt Irakban, Iránban, Mozambikban, a Sinai-félszigeten, New Yorkban, Kongóban, Nepálban és legutóbb Szudánban. Mint mondta, szívesen folytatta volna ottani, az elrablásával megszakadt munkáját, de biztonsági okokból nem térhet vissza az afrikai országba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.