Fogy az orvos Sopronban

Honlapja tanúsága szerint a Soproni Erzsébet Kórház hét főorvost, 13 orvost, öt főosztályvezetőt, 11 szakápolót és 10 más munkatársat keres.
Feltűnően kevés az orvos a Soproni Erzsébet Oktató Kórházban, amely a honlapja tanúsága szerint most összesen 48 munkatársat keres az osztályvezető főorvostól a takarítóig. A létszámhiányról árulkodó álláshirdetéseket a nyugat.hu szúrta ki. A portál utánanézett, a kórházban jelenleg két osztályvezető-főorvos dolgozik, egyikük megbízással, és 18 orvos van, akik közül öten a szakvizsgára készülnek, tehát még nem szakorvosok. Egy adjunktus önkéntes segítőként vállalta a munkát.

A rengeteg új munkatárs kereséséről megkérdeztük a kórház vezetését, amelytől azt a választ kaptuk, hogy nem lett nagyobb a szakemberhiány, a kevés orvosról szóló hír csak azért terjedt el, mert bizonyos kinevezések határideje most jár le, ezért ezeket az állásokat meg kell hirdetni. Így lehet, hogy hét főorvos, 13 orvos, s más szakmák képviselőinek kell újra megpályázniuk a saját helyüket.

Közülük azonban jónéhányan biztosan nem pályáznak, hiszen a szomszédos Ausztriában lényegesen több pénzért gyógyíthatnak, sőt, akár még akár naponta haza is tudnak járni. Próbáltunk megszólaltatni érdekelt orvosokat, de nyilatkozatra senki nem vállalkozott, még névtelenül sem. Ketten megerősítették, hogy az orvosok száma Sopronban folyamatosan csökken.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.