galéria megtekintése

Fogást keresnek Simicska oszlopvédőin

8 komment

F. Gy. A.

A Legion Invictus Kft. nagy bűne az volt, hogy az ügyvezetőjét este kilenckor nem találták meg az őrző-védő cég székhelyén, a cégbíróság pedig kivételesen gyorsan el is indította a törvényességi felügyeleti eljárást. A céget talán azért próbálják meg felszámoltatni, mert az ő emberei védték a Mahir Cityposter az oszlopait.

Megrendítő csapást mért a rendőrség a feketegazdaságra. Bejelentése nyomán kivételesen a cégbíróság is azonnal lépett, és azonnali hatállyal törvényességi felügyeleti eljárást indított a Legion Invictus Kft. ellen, amiért senki nem volt a cég székhelyén, amikor a rendőrök ellenőrzést tartottak.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

És mivel az még nagy valószínűséggel nem lett volna elegendő bizonyíték arra, hogy a cég nem működik törvényesen, ezért törölni kell a cégnyilvántartásból, a rendőrök  azt is megállapították, hogy a székhelyén nem hirdeti cégtábla, hogy itt működik a Legion Invictus Kft.

 

A rendőrség évente viszonylag kevés céget jelent be a cégbíróságnál. Annak, hogy most kivételt tett, oka van. A Legion Invictus Kft ugyanis az a cég, amelynek munkatársai – még mielőtt a bíróság leállította a munkálatokat – több-kevesebb sikerrel igyekeztek megakadályozni, hogy a főváros által megbízott cég kiemelje és elszállítsa a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahír Cityposter Kft. hirdetőoszlopait. Két vagyonőrt a főváros cégének emberei feljelentése nyomán az esti órákban a lakásáról állítottak elő a rendőrök annak idején. Majd hatósági vizsgálat indult munkaadójuk, a Legion Invictus ellen.

A vagyonvédelmi törvény értelmében a rendőrség évente tart hatósági ellenőrzést a vagyonvédelmi cégeknél. Ilyenkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a cég működése megfelel-e a törvényes feltételeknek. Ez esetben azonban – mint azt Böröczky Kornélia, a cég jogi képviselője elmondta – a hatósági ellenőrzés keretében a rendőrök tulajdonképpen csak egy konkrét szerződésre voltak kíváncsiak, arra, amelyik a Mahir Cityposter hirdetőoszlopainak őrzéséről szólt. 

– Nevetséges nem működőnek, illetve törvénysértően működőnek minősíteni egy céget, mert este kilenckor nem tartózkodik a székhelyen az ügyvezető – mondta Böröczky, aki szerint nyilvánvaló, hogy az egész eljárás célja pusztán a nyomásgyakorlás. Fogást keresnek az oszlopvédő cégen. – Eddig nem találtak – mondta.

Fotó: Koncz György / Népszabadság

A cégnek 30 napja van, hogy a cégbíróságon felszólaljon a törvényességi felügyeleti eljárásban. – Ügyfelem majd újra kiteszi a cégtáblát, ahogy az oszlopügy kirobbanása óta már többször megtette, de valaki mindig leverte, és várjuk a hatóságok következő lépését – fogalmazott az ügyvédnő. 

Kerestük az ügyben a rendőrséget. Későbbre ígértek választ.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.