Fodor öt százalékot akar

„Mi azokhoz szólunk akik a nyugati értékrendet támogatják és akik Nyugat Európához kívánnak tartozni” – mondta a Liberálisok elnöke.
Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt (MLP) vezetője sajtótájékoztatóján megköszönte a szavazóiknak a támogatást, jelöltjeiknek, aktivistáiknak a munkát és gratulált Tarlós István újraválasztott főpolgármesternek.

Fodor elmondta, az MLP színeiben 310-en vágtak neki a megmérettetésnek, 16 polgármester jelölt ebből 11 a fővárosban, illetve Bodnár Zoltán főpolgármesterként.

Fodor Gábor pozitívnak értékelte a választáson elért két százalék feletti eredményt. „Az a célunk, hogy ebből a 2 százalék feletti eredményből 2018-ra öt százalék legyen"- fogalmazott Fodor. Erre az eredményre szerinte építeni lehet.

Igaz, ez nem lesz egyszerű – mondta Fodor - , hiszen az önkormányzati választási kampányban is mindent megettek ellenfeleink, hogy ellenszélben kelljen dolgoznunk. A jobboldalról a liberálisok folyamatosan ellenségként jelentek meg – utalt Fodor Gábor a miniszterelnök elhíresült tusványosi beszédére. Ugyanakkor baloldalról is kaptunk hideget és meleget, így „mérhetetlennek" illetve „kamupártnak" neveztek bennünket és folyamatosan számon kértek rajtunk összefogást.

Mi azt gondoltuk, hogy csak őszinte összefogásra vagyunk hajlandóak. Fodor hangsúlyozta, ők azokhoz szólnak, akik szabadságszeretők, akik a nyugati értékrendet érzik magukhoz közelinek és ahhoz a nyugati Európához kívánunk tartozni, ahonnan Orbán Viktor és pártja ki akarja ragadni az országot.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje gratulált is gratulált Tarlós István sikeréhez. „Nincs kétségem afelől, hogy Tarlós István tudja: közel kétmillió polgár életéért tartozik felelősséggel.

- Egy fiatal párt a közpolitikában ismeretlen szereplőjeként indultam el ezen a kampányban – értékelte Bodnár saját szerepét. Azt gondolom, hogy a liberálisok most elért eredménye azt jelzi, hogy az embereknél igény van arra, hogy őszinte szavakat halljanak, hogy nevén nevezzék a dolgokat. És azt is gondolom, hogy komoly esély van rá, hogy a liberális gondolat visszanyerje a helyét a magyar politikai életben.

Bodnár sajtóérdeklődésre elmondta: a jövőben továbbra is gazdaságpolitikai főtanácsadóként folytatja a munkáját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.