„A kormány ne vegzálja tovább a civileket!”

A civil szervezetek napja alkalmából Pintér Sándortól várnak magyarázatot a civilek ellen folytatott törvénytelen házkutatásra a Liberálisok. Felszólítják Magyarország kormányát, hagyjon fel a civilek zaklatásával.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz az Ökotársnál történt házkutatás ügyében - olvasható a párt által az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben. Mint ismert: a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön mondta ki jogerősen, hogy törvénysértő volt a házkutatás, ám négy nap sem volt elegendő arra, hogy a törvénysértők részéről bárki nyilvánosan bocsánatot kért volna a civilektől és megnevezték volna a felelősöket.

Február elseje Magyarországon a civil szervezetek napja, ezen a napon külön figyelmet érdemelnek azok a szervezetek, melyek nélkül nincs jól működő demokrácia, nincs tisztességesen működő társadalom. Éppen ezért rendkívül szomorú, hogy az utóbbi években az Orbán-kormány éppen a demokrácia motorját, a civileket akadályozza munkájukban - olvasható Fodor Gábor közleményében.

Mint írja, a kormány fő ,,ellenségei" azok a civil szervezetek  lettek, melyek a Norvég Alapból kapnak támogatást, a kormányzati vegzálás fő célpontjává pedig az Ökotárs Alapítvány vált. A Magyar Liberális Párt a mai napon megköszöni a civilek áldozatos munkáját, mindazt, amit az állam és az önkormányzatok helyett feladatként elvégeznek. Ugyanakkor a Liberálisok felszólítják Magyarország kormányát, hagyjon fel a civilek zaklatásával, melyet már nemcsak idehaza, hanem az unióban is rosszallással figyelnek.

Fodor Gábor ezen a napon, a civilek napján  Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul írásbeli kérdéseivel. Várja a választ a belügyminisztertől arra, hogy milyen következményei vannak a Nemzeti Nyomozó Irodánál az Ökotársnál tartott törvénysértő házkutatásnak, történt-e felelősségre vonás, kér-e bocsánatot ő, vagy az irodától bárki a törvénysértést elszenvedőktől, illetve mikor tájékoztatják a közvéleményt arról, ki adta a parancsot a törvénysértő eljárásra - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.