Fizetésükre várnak a múzeumi őrök

Fizetésükre várnak a legnagyobb állami múzeumokban szolgáló biztonsági őrök. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felügyelete alá tartozó állami cég likviditási gondokkal küszködik.

Még a márciusi fizetésüket sem kapták meg a kiemelt állami múzeumok fegyveres őrei - értesült a HavariaPress. Mintegy háromszáz biztonsági őrről van szó, akik a Nemzeti Kulturális Örökség Védelmi Nonprofit Kft. (NKÖV) alkalmazásában állnak, és a legnagyobb állami múzeumokban teljesítik a szolgálatukat.

A hírügynökség megkereste az állami tulajdonú NKÖV működését felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot (NEMFI) az ügyben, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az év eleji pénzügyi nehézségek áthidalására - éppen a biztonsági cég kérelmére - az első három hónapban felmerülő költségek (munkabérek és járulékaik) fedezetére áthidaló támogatást nyújtottak. Így a márciusi bérek fedezetéül szolgáló minisztériumi támogatásrészlet már ez elmúlt hónapban folyósításra került.

A minisztériumnak a társaság likviditási problémájáról április első hetéig nem volt tudomása, az NKÖV hivatalosan nem jelezte azt feléjük. A NEFMI az idei támogatási szerződés megkötése és a támogatás folyósítása érdekében soron kívüli intézkedett. A fizetéselmaradás miatt számlabefizetési gondokkal küszködő fegyveres őröket külön felháborítja, hogy míg ők munkabérüket várják, ügyvezető igazgatójuk - egy nyugdíjas rendőrtábornok - békésen nyaral valahol külföldön - írja a hírügynökség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.