Fityisz az ügyészségnek: Pásztor Béla rekorder marad

Nagyon jó reklám volt nekem az ellenem emelt, minden alapot nélkülöző ügyészségi vádemelés, illetve a helyi pártok támadása, hisz Veresegyház választói elsöprő többséggel megerősítettek tisztségemben - közölte a Pest megyei város polgármestere vasárnap az MTI-vel.

A 72 éves Pásztor Béla (független), az ország legrégebben regnáló településvezetője 46. évét kezdheti Veresegyház első székében, miután a vasárnapi voksoláson 64, 79 százalékot szerzett, míg Horváth Ernő (Fidesz) 29,52 százalékot, Tatár Sándor (LMP) 5,69 százalékot kapott.

Pásztor szerint azoknak köszönheti mostani győzelmét, aki jól ismerik őt, tudják, hogyan él, s hisznek abban, hogy az ellene hűtlen kezelés miatt indított vád alaptalan. A politikus azt mondta az MTI-nek: tökéletes egészségnek örvend, így semmi sem akadályozza abban, hogy hétfőn visszaüljön megszokott íróasztala mögé, s folytassa azt a temérdek munkát, melyet abba sem hagyott. A régi-új polgármester hozzátette: több tucat baráttal és kollégával, családi körben ünnepli a győzelmet, ami pedig a bírósági eljárást illeti: áll elébe.

Pásztor Bélát pénteken több veresegyházi párt- és civil szervezet visszalépésre, illetve magánemberként helyzete tisztázására szólította fel azt követően, hogy kiderült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség - egy 1996-os ingatlanügy miatt - különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt ellene. A felszólítás ellenére Pásztor Béla kijelentette: nem lép vissza, mert tiszta a lelkiismerete, az ellene felhozott vádak alaptalanok.

Döntsék el a helyi emberek, bíznak-e bennem, vagy sem- közölte Veresegyház első embere.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.