444: Minisztériumokból hívogatják a választókat a referendum előtt

Munkaidőben, közhivatalnokként, államtitkári utasításra, fideszes útmutató alapján kell hívogatniuk egy-egy vidéki körzet szavazóit az október 2-i népszavazás ügyében – tudta meg a 444.hu egy minisztériumi köztisztviselőtől.

Választópolgárok adatait tartalmazó listákat (közkeletű nevén Kubatov-listát) és fideszes szórólapokat osztottak ki a közhivatalnokoknak, és ezekkel kellene hívogatniuk egy-egy vidéki körzet szavazóit - írja saját, minisztériumi forrására hivatkozva a 444.hu. A hivatalnokok állítólag külön telefonokat is kaptak, hogy ne lehessen visszavezetni a hívásokat

Az nem derült ki, a hivatalnokok valóban telefonáltak-e, de a 444.hu közli a Javasolt szöveg a telefonhívásokhoz című fideszes útmutatót, amely a híváskor puskaként bevethető.

A pártútmutató írói semmit nem bíznak a véletlenre, végigvezetik a párbeszéden a közhivatalnok telefonálót. „Halló, jó napot kívánok, XY vagyok, a Fidesz nevében telefonálok. Azért hívom, mert most vasárnap népszavazás lesz Brüsszel kényszertelepítési tervéről. Zavarhatom egy percre?" kezdődik, és nemcsak azzal biztatja a szavazót, menjen el szavazni, és a „nem" mellé húzza be az ikszet, hanem azt is megpróbálja felmérni, a családból hányan mennek el szavazni. Megad néhány opcionális szöveget is az útmutató, jól hangzó szlogeneket, és még az ellenzéki állításokat is igyekszik cáfolni.

A papír alján a Fidesz-KDNP pártlogók szerepelnek. Ha valóban köztisztviselőket kényszerítenek hasonló munkára, az biztosan törvénytelen, hiszen állami szervek nem járhatnak el pártok nevében és érdekében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.