Fideszes kötődésű Erdősi Lászlóné kísérője is

Erős fideszes kötődései vannak annak a rejtélyes férfinak, aki tegnap Erdősi Lászlóné kísérője volt a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) kitört botrányban. Egy nappal azután, hogy az MSZP tegnap sem tudta elsőként beadni a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezését, sorra derülnek ki az azt megakadályozók fideszes kötődései.

Titokzatos, piercinges férfi kísérte/védte tegnap a NVI-nál  Erdősi Lászlónét, akinek tegnap végül elsőként sikerült benyújtania a boltzár fenntartását tartalmazó beadványt. Az Index kiderítette, hogy a férfit Varró Ádámnak hívják, és közeli ismerőse Petrőczy Dániel, a XVII. kerületi önkormányzat egyik fideszes képviselője. Ha ez nem lenne elég, Varró és Kubatov Gábor Fidesz-alelnök titkára, Kindlovits Máté állítólag osztálytársak voltak a Pál Apostol Katolikus Gimnáziumban, s ugyanebbe az osztályba járt a Fradi kommunikációs vezetője, Sipos Bence is. Az osztályfőnökük Ríz Levente, a XVII. kerület jelenlegi fideszes polgármestere volt. (Petrőczy egyébként szintén ebben a gimnáziumban érettségizett). 

Az Index megkereste  Petrőczyt és Kindlovitsot, de mindketten visszafogottan nyilatkoztak egykori osztálytársukról és a hozzá fűződő kapcsolatukról, s állítólag még arról sem tudtak, hogy pontosan mi történt az NVI-nél. Bár Kindlovits egy korábbi megkeresés alkalmával azt állította, hogy látta a tegnap reggel történt eseményekről készült felvételeket.

Erdősi Lászlónéról tegnap derült ki, hogy Herceghalom „ősfideszes" polgármesterének a felesége. Erdősi László András 2010-ben még fideszes színekben indult a polgármesteri tisztségért, 2014-ben azonban már függetlenként próbálkozott. A 444 értesülései szerint Erdősi összeveszett a Fidesszel.

Az ügy harmadik szereplőgárdája az a csapat kigyúrt, kopasz férfi, akik megakadályozták, hogy a szocialista Nyakó István beadja az MSZP vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezését. A délelőtt folyamán kiderült, hogy a politika iránt erősen érdeklődő – a Fidesz-székház ostromakor várvédői minőségben szereplő – férfiak közül többen a Fradi Security alkalmazottai, egyikük börtönviselt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.