Fidesz: létszámában és eszközeiben is erősebb a rendőrség

Ma létszámában és eszközeiben erősebb a rendőrség, mint a kormányváltás előtt, és az ország hamarosan elég erős lesz ahhoz is, hogy a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók után a rendvédelmi dolgozók béremelésére is újból sor kerüljön - írta Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Előzőleg Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján arról beszélt: ha pártja kormányra jut, azonnal érdemi illetményemelést hajt végre a rendvédelmi dolgozóknál. A szocialista politikus radikális szemléletváltást tart szükségesnek a rendvédelmi politikában.

A kormánypárt kommunikációs igazgatója úgy reagált: a baloldali kormányok morálisan és pénzügyileg is szétverték a rendőrséget, szemet hunytak a korrupció fölött, nem fizették ki a tűzoltóknak az őket megillető hétmilliárd forintot, és szétlopták a honvédséget. Álláspontja szerint a szocialisták "alkalmatlan kormányzása" alatt soha nem volt elég erős az ország a rendvédelmi dolgozók béremeléséhez.

Kocsis Máté kiemelte: ma 3500-zal több rendőr teljesít szolgálatot, és 2400 új autója van a rendőrségnek, a kormány pedig lakhatással és hamarosan otthonteremtési hitelprogrammal is segíti a rendőröket. Jelezte: az elmúlt időszakban nőtt a tiszthelyettesek bére, és a közvélemény-kutatások szerint sokéves rekordot döntött az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalma. A fideszes politikus a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók béremelése után a rendvédelmi dolgozókét helyezte kilátásba, s megjegyezte: 2014-ben tízmilliárd forinttal több jut a közbiztonságra.

A bizottsági elnök kiemelte: ma már nem maradnak büntetlenül a bűncselekmények, és a három csapás törvénynek köszönhetően "egy életre a rács mögé kerülnek a visszaeső, erőszakos bűnözők".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.