Fidesz: A baloldal miatt fogy a magyar

A Fidesz szerint amikor a baloldal a népességfogyást elemzi, akkor azt "a Gyurcsány-Bajnai-kormányok családellenes intézkedéseinek" elemzésével kell kezdenie.

Rónaszékiné Keresztes Monika, a Fidesz országgyűlési képviselője így reagált arra, hogy Kormos Kata, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt: drasztikus mértékű a születésszám csökkenése. A szóvivő a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön publikált adataira hivatkozott, amelyek szerint idén januárban 7450 gyermek született, 2,6 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Rónaszékiné Keresztes Monika az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: hosszú, megszorításokkal sújtott évek után a magyar családok ma végre érdemi segítséget kapnak a gyermekneveléshez. Az éves adatok azt mutatják, tavaly végre fordulat következett be: több gyermek születik, mint korábban - tette hozzá a képviselő, megjegyezve, hogy minderre nagy szükség van, hiszen "tíz év alatt 260 ezerrel lettünk kevesebben".
A fideszes politikus szerint míg a baloldal a kormányzása alatt tehetetlenül nézte a magyar népesség fogyását, addig a jelenlegi kormánytöbbség mindenáron kiáll a családokért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.