Fidesz: Ugyan ki fog emlékezni a tesztüzem-botrányra?

Amíg "hármassal" kezdődik a Fidesz–KDNP-szövetség népszerűségi mutatója, addig nincs baj – ez a vélemény fogalmazódott meg a kormányoldalon azzal kapcsolatosan, hogy az elmúlt hónapokban drámaian esett a Fidesz népszerűsége.
A hármas szám nyilván a listás, azaz a biztos szavazó pártválasztókra utal. (A Fidesz–KDNP-lista a parlamenti választásokon 44,87 százalékot kapott.) Kormánypárti kalkulációk szerint, amíg hármassal kezdődik a listás eredmény, addig a balliberális parlamenti ellenzék nem tud fölénybe kerülni a kormányzó erőkhöz képest a Jobbik nélkül.

Az Ipsos legfrissebb kutatása szerint a Fidesz támogatottsága csökkent a teljes népességen belül az idei év elején, az ellenzéki pártoké nem változott, a politikától távolságot tartók csoportja valamelyest megint bővült.

Kormánykörökben nem aggódnak túlságosan, legalábbis a nyilatkozatok szerint nem. Lapunk felvetésére, miszerint például az útdíj "próbaüzemes" bevezetése okozta felháborodás nem okoz-e népszerűségvesztést, az a válasz hangzott el: vajon ki fog emlékezni a tesztüzemmódra pár év múlva, különösen ha a kormány a legfájdalmasabb pontokon korrigál?

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.