Fidesz: Minden tiszteletünk Merkelé, de nem ő az EU vezetője

Minden tiszteletünk Angela Merkelé, de nem ő az Európai Unó vezetője. Mi Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől és Donald Tusktól, az Európai Tanács elnökétől várjuk, hogy az Európai Unió találja meg a megoldást a migrációs válsághelyzet kezelésére – ezt Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő mondta ma délelőtt egy sajtótájékoztatón.

A politikus – aki a Fidesz alelnöke is – a Röszkénél, Bicskénél, valamint a Keleti pályaudvaron kialakult kaotikus helyzet miatt az Európai Unió bukott migrációs politikáját, és az európai politikusok felelőtlen kijelentéseit okolta. Pelczné Gáll Ildikó nem adott választ munkatársunk kérdésére, miszerint ma is buszokkal kellene-e szállítani Hegyeshalomig azokat a migránsokat, akik elindulnak például Bicskéről vagy a Keleti pályaudvarról, hogy Ausztrián keresztül Németországba menjenek.

„Jelenleg is ülésezik az operatív törzs” – mondta, Pelczná Gáll Ildikó, aki érzékeltette, hogy nem a buszos utaztatás lehet a migrációs krízisre a megoldás. A sajtótájékoztatón nehezményezte, hogy európai politikusok nyilatkozatai összezavarják az illegális migránsokat, mivel egyrészt elvárják Magyarországtól menekültügyben a szabályok, a dublini rendelet betartását, másik oldalról meg Welcome-táblákkal üdvözlik azokat a migránsokat, akik a magyar befogadóállomásokon nem regisztráltak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.