„Bayer letett valamit az asztalra”

Jó helyen van Bayer Zsolt kitüntetése - mondta a parlament rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatóján Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. A képviselő szerint a publicista munkásságának vannak kifogásolható elemei, de szerinte nem ezért kapta a kitüntetést. Megjegyezte, Bayer „irodalmárként” letett valamit az asztalra.

Halász János
Teknős Miklós / Népszabadság

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy tiltakozásképpen többen is visszaadták a kitüntetésüket, Halász azt válaszolta, véleményszabadság van, tiszteletben tartják, hogy mások így közlik véleményüket a kitüntetésről. Azt mondta, magánvéleménye egyébként egybeesik a pártja hivatalos véleményével.

Halász kérdésekre válaszolva beszélt a magát Voldemortnak hívató Mengyi Roland korrupciógyanúba keveredett fideszes képviselő ügyéről is. Mint mondta, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így a Fidesz mindaddig nem nyilvánít véleményt - például nem kezdeményezi a képviselő pártból való kizárását -, amíg le nem zárul minden eljárás. Jelezte, Mengyi kész megszavazni a saját mentelmi jogának felfüggesztését, és a Fidesz sem akarja útját állni az eljárásoknak.

"Nem hozzuk vissza a vasárnapi boltzárat, aki mást állít, az hazudik" - jelentette ki Halász. A szóvivőt ugyanis sajtótájékoztatóján arról is kérdezték, kinek van igaza. Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének, aki arról beszélt, hogy ismét lesz boltzár, vagy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, aki ezt cáfolta.

A politikus tájékoztatóján egyébként megismételte azt, amit a hétfői rendkívüli ülésen is elmondott a parlamentben. Azaz a Fidesz szerint az MSZP összeborult a Jobbikkal, hiszen támogatta a radikális párt kezdeményezését. Megjegyezte: augusztus elején még azzal vádolta a Jobbikot, hogy a parlament összehívásában a Fidesz kottájából játszik. Szerinte a két párt csak el akarja lehetetleníteni a népszavazást, hiszen már nem lenne idő a módosítások átvezetésére. Azt mondta, a referendum megtartásának megakadályozása "a demokratikus jogok sárba tiprása lenne".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.