'Sándor Mária ikonná vált'

Lemondott Kiss László, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke, de októberben újra indul a posztért.

A szakszervezeti vezető a lemondását azt követően jelentette be, hogy az elnökséget és a tagságot is megosztotta: meddig kell és lehet Sándor Mária, a fekete pólós mozgalmat elindító ápolónő akcióival a szakszervezetnek közösségi támogatást adni.

Lapunknak Kiss László azt mondta: október 19-én, a tisztségújító közgyűlésen ismét indul a posztért, addig ügyvezető elnökként vezeti a szervezetet.

Kiss László szerint, hogy az elnökség egy része magatartási szabályokat szeretett volna előírni Sándor Máriának, ám elnökként mindezzel nem tudott azonosulni. Úgy vélte: ebben a kérdésben az elnökség túlterjeszkedett a hatáskörén, ezek olyan ügyek – mondta – amelyekről csakis a küldöttgyűlés dönthet.  Sajnos ezt az üzenetet nem sikerült úgy érvényesíteni, ahogyan szerettem volna – tette hozzá Kiss László - ezért lemondtam.

Szerinte Sándor Mária mostanra az ágazat ikonjává vált, erős üzenete van a tevékenységnek, hatása az ágazati nővérmozgalomra, és a társadalom felé is közvetít, átvisz ügyeket, és persze – tette hozzá – nem biztos, hogy egy szakszervezetnek valamennyi mögé oda kell állnia, vagy fel kell vállalnia. A küldöttgyűlés feladata ennek a helyzetnek a tisztázása. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.