Ferencváros: a külföldről szavazó panasza

New Yorkban, Dublinban, illetve Rabatban nem tudott szavazni egy-egy ferencvárosi polgár az időközi választáson, egyikük ezért panaszt nyújtott be. A választási bizottság hamarosan dönt.

A ferencvárosi helyi választási bizottság rövidesen megtárgyalja az egyik külföldön tartózkodó választópolgár kifogását, melyet a választópolgár azért nyújtott be, mert nem tudta január 4-én leadni szavazatát - mondta Horváth Péter, a helyi választási iroda helyettes vezetője kedden.

A január 11-i ferencvárosi országgyűlési képviselő-választáson három, külföldön - New Yorkban, Dublinban, illetve Rabatban - tartózkodó magyar választó is részt vehetett volna, amit a szabályok szerint külföldön már január 4-én megtartottak volna, de nem adhatták le szavazatukat. A szavazólapok ugyanis nem készültek el időre, mivel a jelöltállítással kapcsolatos jogorvoslatok miatt  sokaiág azt sem lehetett tudni, hogy kik közül választhatnak a ferencvárosiak.

Az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt jelöltjének ügyében a helyi választási bizottságnak, a Fővárosi Választási Bizottságnak és a Fővárosi Bíróságnak is döntenie kellett, majd a szavazólapok adattartalma ügyében is mindhárom fórumot megjárta az ügy, ezért nem jutott már idő a szavazólapok elkészítésére.

Az egyik választópolgár a történtek miatt beadta kifogását, melyet a helyi választási bizottság három napon belül megtárgyal.

A helyi választási bizottság egyébként hat jelöltet vett nyilvántartásba, így a január 11-ei időközi választáson várhatóan Bácskai János (Fidesz-KDNP), Várady Tibor (Humanista Párt), Szegedi Csanád (Jobbik), Paulik Péter István (Magyar Kommunista Munkáspárt), Bánsághi Tamás (MSZP) és John Emese (SZDSZ) indulhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.