Ferenc pápához fordult A Város Mindenkié

A Város Mindenkié levélben fordult Ferenc pápához, hogy felhívják a figyelmet arra, hogyan bánik a magyar állam a hajléktalan emberekkel.

A csoport közleménye szerint „Magyarországon egyre több a szegénységben élő ember, az állam pedig egyre szűkíti a rászoruló embereknek járó támogatásokat. A felelőtlen, érzéketlen és diszkriminatív intézkedések miatt emberi sorsok és életek mennek tönkre, családok szakadnak szét. A levélben az érintett emberek azt a kérdést teszik fel pápának: Miért kell abban az országban szenvednünk, ahol felnőttünk, ahol tanultunk és ahol dolgozunk?”

A Város Mindenkié azt szeretné, ha zaklatás, fegyelmezés és üldözés helyett lakhatást, munkát és megfelelő jövedelmet kapnának az emberek, nem pedig könyöradományt. Az AVM kiemeli, hogy Magyarország az egyetlen olyan ország a világban, amely alkotmányba foglalta a hajléktalan emberek hatósági üldözését. 2013 óta 500 esetben indult eljárás hajléktalan emberek ellen csak azért, mert nincsen otthonuk.

A csoport azt is megírta Ferenc pápának, hogy Magyarországon egy olyan kormánykoalíció van hatalmon, amely fontosnak tartja a keresztényi értékeket. A kormányzó pártok képviselői szinte kivétel nélkül igennel szavaztak a hajléktalanságot büntető törvényre, pedig a hajléktalanság kriminalizációja ellen több vallási közösség is tiltakozott, többek között a Szent Egyed Közösség, a Bokor Közösség, az evangélikus egyház képviselői és két rabbi is.

Az AVM arra kéri a pápát, hogy álljon melléjük, és emelje fel a szavát a hajléktalan és szegény emberek üldözése és elnyomása ellen, nyilvánosan ítélje el az utcán élő embereket büntető emberellenes és megalázó törvényt. A csoport személyesen is találkozni szeretne a pápával.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.