Fenyő-gyilkosság: magyar megbízó a média világából?

Újabb elmélet látott napvilágot a Fenyő-gyilkosság kapcsán. Egy volt rendőr elképzelhetőnek tartja, hogy a gyilkosság megbízója a médiából jött és magyar volt.

Tizenkét év eltelte után magára ismert Chilko Ferenc, a BRFK gyilkossági nyomozócsoport volt vezetője egy Labancz Ferenc-féle nyilatkozat kapcsán - írja a stop.hu. Chilko neve számtalanszor előkerült már a Fenyő-gyilkosság ügyében, eddig azonban nem szólalt meg, kivéve a rendőrséget. Most úgy érezte, eljött ez a pont és tiszta vizet önt a pohárba.

A volt nyomozó cáfolta Labancz Ferenc korábbi szavait és állítása szerint az őt a gyilkosság közeléből hívó albán fiú annyit mondott a telefonba, hogy a Margit hídnál eszméletlen lövöldözés folyik, mire Chilko - aki közben egy tárgyaláson volt - felhívta a rendőröket, majd visszaszólt a fiúnak, hogy Fenyőre lőttek rá, neki semmi köze hozzá, menjen haza. Így a volt nyomozó érthetetlennek érzi Labancz Ferenc teóriáját a gyilkossággal kapcsolatban.

"Az zavart, hogy tizenkét év után jön egy kollégám, aki olyan sületlenségeket mond, hogy majd megőrültem. Elmondta ezt a hülye teóriáját, hogy a fiú jelentett nekem. Nem vagyok én hülye, megérdeklődtem a rendőrségen, hogy mi van és kész. Lehet, hogy kicsit erősebb az igazságérzetem az átlagnál... Én nem az az ember vagyok, aki a médián keresztül nyilatkozik, ha én tudtam volna valamit, nem ide sétálok be, hanem a megfelelő helyre" - mondta a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén Chilko Ferenc, aki szerint a probléma ott volt, hogy a szemlét nem megfelelően bonyolították le a helyszínen, s cáfolta azt az állítást is, miszerint nem folyik titkos nyomozás a Fenyő-ügyben.

" Aki ezt a gyilkosságot megcsinálta, abban nem volt profizmus, rossz volt a nyomozás. Sok haragosa volt Fenyőnek, de egy jutott el idáig. Az elkövetői kör meg lehetett volna és abból vissza lehetett volna származtatni mindenkit. Amit viszont a hanyag helyszíni szemlével elrontottak, nem lehet bepótolni" - mondta a volt nyomozó, aki szintén az albán vonalat erősíti, de a műsorvezető kérdésére azt válaszolta: a megbízó a médiából jöhetett és nagyobb esélyt tart arra, hogy magyar volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.