Fenyő-gyilkosság: lehallgatták halála előtt a Vico-birodalom fejét

Lehallgatták 1997-98 fordulóján, a meggyilkolása előtti hetekben Fenyő Jánost (†44), a Vico-birodalom fejét.

A nyomozó hatóság birtokában vannak azok a bizonyítékok, amelyeket két héttel azután találtak meg, hogy a budapesti Margit utcában kivégezték a médiacézárt – írja cikkében a Blikk.

Fenyő János, ismert nagyvállalkozót a Margit híd budai hídfőjénél gépfegyverrel lelőtték. A tettesek máig nem ismertek
Fenyő János, ismert nagyvállalkozót a Margit híd budai hídfőjénél gépfegyverrel lelőtték. A tettesek máig nem ismertek

– A Vico-székház mellett, azzal párhuzamosan, egy ugyancsak Fenyő János tulajdonában lévő ingatlanban fedeztük fel a lehallgatószobát – mondta egy az ügyben érintett informátor, aki hozzátette: a szóban forgó irodaházban működtek szerkesztőségek, így például a Vasárnapi Hírek is, de akadtak külsős bérlők is. Egyik közülük nem rendezte időben a bérleti díjat, ráadásul egyetlen általa megadott telefonszámon sem lehetett elérni. A biztonsági szolgálat ezután feltörte az irodát, amelyben meglepetésükre az akkori legmodernebb, legprofibb lehallgatási technológiát találták, olyat, amilyet például a szlovák titkosszolgálat is használt. A hatóságok lefoglalták a berendezéseket.

Az irodában rögzített nyomokat, DNS-mintákat most a médiacézár likvidálásának megrendelője utáni nyomozásban vizsgálják. Ezek a nyomok ugyanis nem a Fenyő János kivégzésével vádolt Jozef Roháctól származnak.

A feltételezések szerint a megfigyelőszobából is feltérképezték a Vico-vezér napi rutinját, illetve rögzítették a politikusokkal folytatott telefonbeszélgetéseit is. Most megpróbálják azt kideríteni, hogy ki bérelte ki az irodát azok közül, akik eddig szóba jöttek lehetséges megbízóként, és a szlovák titkosszolgálat – akikkel Rohác is kapcsolatban volt – mennyire volt benne az akcióban. A lefoglalt profi berendezések és az akció lebonyolításának módja miatt egyébként a magyar titkosszolgálatok is részt vesznek a felderítésben.

Fenyő Jánost 1998. február 12-én a Margit utcában gyilkolták meg, a vád szerint a végrehajtó Jozef Rohác volt. A médiamágnás éppen testőrök, sofőr nélkül igyekezett fodrászához. A Margit utca–Margit körút kereszteződésénél a piros lámpánál megállt a Mercedesével, amikor a tettes tüzet nyitott rá, és szitává lőtte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.