Felszámolnák a jövőegyetemet

Felszámolási eljárást kezdeményezett a sümegi „jövőegyetemet” működtető kft. ellen az önkormányzat közszolgáltató cége. A John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ csaknem kilencmillió forint tartozást halmozott fel, miután a volt óvoda felújításának összegét nem fizette meg a társaságnak. Ott alakították ki a könyvtárat és a tantermeket.

A képzési központ akkor került a figyelem fókuszába, amikor sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tettek a vezetői ellen. Az intézmény közleménye szerint a főiskolát üzemeltető tulajdonos leváltotta a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot irányító cég ügyvezetőjét, mert a könyvvizsgálói jelentés szerint erős a gyanú, hogy tízmilliós nagyságrendű sikkasztást és csalást követett el.

A történetet elsőként az Index szálazta ki. A portál egyebek mellett kiderítette, hogy a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. 28 millió forintot meghaladó támogatást kapott a Magyar Nemzeti Bank alapítványaitól. Az egyelőre nem tudható, hogy az őszre már akkreditált oktatást hirdető központ működésére milyen hatást gyakorolnak a pénzügyi botrányok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.