Félrevezették a fideszesek a közgyűlést?

A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) keresi a fideszes budapesti városvezetés felelősségre vonásának lehetőségét, mivel szerintük Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté tanácsnok az agglomerácós közlekedés állami átvételével kapcsolatban félrevezette a Fővárosi Közgyűlést az idei költségvetés elfogadásakor.
Szabadai Viktor, az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében hangsúlyozta, vizsgálják, történt-e hatáskörtúllépés a budapestiek kárára azzal, hogy februárban úgy terveztek be 12,4 milliárd forintot a fővárosi büdzsé bevételi oldalára az agglomerációs közlekedés állami átadásából, hogy arra a kormány szóbeli ígéretein kívül máig nincs teljes garancia.

Kiemelte, a kormány és a főváros között a héten véglegesített megállapodás csak havi 500 millió forintos állami előlegről szól, ami csak a fele a költségvetésben kalkulált összegnek. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a HÉV állami átvételére külön céget kell létrehozni, ami kizárja, hogy az átadás a főpolgármester által várt határidőig, júliusig megvalósuljon - fejtette ki Szabadai Viktor.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.