Felpörgött a Fidesz aláírásgyűjtő-gépezete

A Fidesz-KDNP polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltjeinek több mint fele egy nap alatt összegyűjtötte az októberi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges számú támogatói aláírásokat – közölte a kormánypárt ügyvezető alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Halkóné Rudolf Éva, a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje megsimogatja Jeles Zoltán (j2) és Jeles-Kiss Orsolya (j) egyik gyermekét, miközben aláírják a jelölt aláírásgyűjtő ívét az őszi önkormányzati választásokra Nyíregyházán
Halkóné Rudolf Éva, a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje megsimogatja Jeles Zoltán (j2) és Jeles-Kiss Orsolya (j) egyik gyermekét, miközben aláírják a jelölt aláírásgyűjtő ívét az őszi önkormányzati választásokra Nyíregyházán
Balázs Attila / MTI

Kósa Lajos kifejtette: 1130 polgármesterjelöltjük van, ennyien vették fel az aláírásgyűjtő íveket, közülük 640-en Fidesz-KDNP-jelöltek, a többiek pedig függetlenek, de kormánypárti támogatással indulnak. Önkormányzatiképviselő-jelöltjeik száma 4127 – ennyien kezdték meg hétfőn az aláírásgyűjtést –, akik közül 2506 a Fidesz-KDNP színeiben indul, a többiek a pártszövetség támogatásával induló függetlenek.

Az ország választónépességének 85 százaléka tud majd kormánypárti jelöltre szavazni októberben – közölte a Fidesz alelnöke, a párt kampányfőnöke, hozzátéve, hogy az ország településeinek 35,8 százalékában indul Fidesz-jelölt. Jelezte, hogy a kampányra országjárással is készülnek, amely szeptember 1-jén, hétfőn indul, és Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, valamint a kormány tagjai is részt vesznek benne. Céljuk, hogy a 10 ezer lelkesnél nagyobb települések, továbbá az adott térség fontos helységeinek mindegyikére eljussanak. A Fidesz mintegy százezer önkéntese pedig igyekszik majd minél több választót személyesen felkeresni – fűzte hozzá.

A kormánypártok kampányának lesz egy általános része – kampányújságokkal, plakátokkal, a fő vállalások között pedig a munkahelyteremtéssel, a biztonság megteremtésével és közlekedésfejlesztéssel –, valamint egy helyi része a települési tervek ismertetésével – mondta Kósa Lajos.

A fideszes politikust kérdezték a baloldal közös főpolgármester-jelöltjétől, Falus Ferencről, akiről úgy fogalmazott: esetében nem egyszerűen az önkormányzati politikában gyakorlatlan jelöltről van szó, hiszen azt is tudni lehet róla, hogy „tökéletesen háttér nélküli", mert olyan jelölőszervezetek vannak mögötte, akik szinte semmilyen kérdésben nem értenek egyet, „ellenben egymást nagyon gyűlölik." Falus Ferenc jeges vizes videójára utalva Kósa Lajos azt is hozzátette: az ismertséget lehet úgy növelni, hogy valaki 20 év szívós, kitartó munkájával eljut valahova, és lehet úgy is, hogy valaki leönti magát egy vödör jéggel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.