Feloszlatná a Jobbikot két ex-párttag

Elutasította a Jobbik Magyarországért Mozgalom fellebbezési kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla abban a perben, amelyben a párt két bátonyterenyei volt vezetője az alapszervezet jogellenes feloszlatását kifogásolta.
A másodfokon eljáró hatóság jogerős döntése szerint a Jobbik országos elnöksége 2010 augusztusában törvénytelenül oszlatta fel a bátonyterenyei alapszervezetet, s az erről szóló határozatot így semmisnek kell tekinteni.

– A most megszületett jogerős ítélet alapján felvetődik a kérdés, hogy a jelenleg Bátonyterenyén működő Jobbik alapszervezet vajon illegitim vagy sem? – olvasható abban a közleményben, amelyet Kecskés Roland, a jogellenesen feloszlatott alapszervezet korábbi titkára juttatott el szerkesztőségünkhöz.

Szerinte, mivel az őket feloszlató határozat semmis, annak egyenes következménye, hogy 2010-ben létrehozott új alapszervezet nem legitim. A jogtalanul feloszlatott szervezet a legutóbbi helyhatósági választásokra törvényes polgármester-, és képviselőjelölteket állított: tőlük is elvették az esélyt, hogy bekerülhessenek a helyi önkormányzatba - vélekedett.

Kecskés Roland közölte: a jogerős végzés birtokában megkereste a Jobbik vezetését, hogy tisztázzák ezeket a kérdéseket, s vitassák meg, miként kívánják rendezni a kialakult helyzetet. Választ azonban még nem kapott.

Hozzátette: amennyiben rövid időn belül nem sikerül az elnökséggel egyeztetniük a továbbiakról, kénytelenek lesznek egyéb törvényes eljárás keretében érvényt szerezni jogaiknak. Szavai szerint amennyiben a pártvezetés a tőle elvárható együttműködésnek sem tesz eleget, úgy a párt elveinek, alapító okiratának és alapszabályának megfelelően indítványozható a párt feloszlatása is a törvénytelen, jogszabálysértő működés miatt.

Szabó Gábor pártigazgató a bátonyterenyei üggyel kapcsolatban korábban tudósítónknak úgy nyilatkozott: a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem működik sem antidemokratikusan, sem diktatórikusan, és emberi jogokat sem sért, az ilyenfajta támadásokat visszautasítják. Szerinte nincs arra jogalap, hogy bárki ilyen okokra hivatkozva feloszlassa a pártot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.